Annonce:
E-mail
Adgangskode
Forkert e-mail eller adgangskode

Glemt adgangskode?
Favorit søgninger

Sådan undgår du at nervøsitet ødelægger jobsamtalen


af Christian Marcussen, Jobview - 12/01/2011


Oplever du, at nervøsiteten ødelægger jobsamtalen, så du ikke fremstår så kompetent som du gerne ville? Nervøsitet er helt normalt i uvante og pressede situationer, derfor er det vigtigt, at have redskaberne klar til at håndtere den.

For mange mennesker er jobsamtaler forbundet med nervøsitet eller endda angst. Dette skyldes typisk det pres man lægger på sig selv for at skulle klare sig godt og imponere jobintervieweren. For enkelte kan nervøsiteten være så slem, at man bør opsøge en psykolog eller coach, men for langt de fleste, vil man med enkle midler kunne forbedre sin præstation.

Find ud af hvad du er nervøs for
Det første skridt er at gøre sig det klart, hvad det helt præcist er, man er nervøs for. Er det fornemmelsen af at blive vurderet? Fornemmelsen af ikke at være i kontrol? Frygten for at blive spurgt om noget, du ikke kan svare på? Er det fordi du står i en uvant situation? Skyldes det egne eller andres forventninger? Eller er det tanken om ikke at få jobbet? Ved at få et overblik over dette kan du konkretisere problemet og gøre det lettere at håndtere.

Bliv fortrolig med virksomhed og job
Andet skridt er en grundig research på den virksomhed og det job du søger. Jo mere du ved, des mere sikker vil du føle dig. Hvis det er muligt kan du også finde ud af hvem der skal interviewe dig og finde et billede af dem på virksomhedens hjemmeside. Det at få sat et ansigt på kan fjerne nogle af de bekymringer, du måtte gøre dig, om hvem du kommer til at sidde overfor. Jo flere ting du ved med sikkerhed, des mere komfortabel kan du blive med jobsamtalen.

Øvelse gør mester
Tredje skridt er at gøre det man er bange for. Det kan måske virke banalt eller fjollet at ”lege jobsamtale” hjemme i stuen med et familiemedlem eller en ven, men faktum er, at vi alle bliver mere eller mindre nervøse ved uvante situationer. Ved at gennemgå forløbet flere gange kan man opnå en følelse af familiaritet med situationen, og den kommer dermed til at virke mindre skræmmende.Del denne artikel
Jobview
Nørregade 71, 1th
DK-5000 Odense C
+45 71 99 75 80
mail@jobview.dk
CVR: 25993888
Hvad er Jobview?
Jobview er en interaktiv jobportal, der tilbyder en hel ny tilgang til rekruttering og det at søge job. Virksomheder kan indrykke jobannoncer og jobsøgere kan oprette et CV og en jobagent, herunder Video CV. Har du allerede et CV på Jobnet.dk eller LinkedIn kan du hente det ind efter oprettelse. På jobview kan du søge job eller medarbejdere inden for alle fagområder, jobkategorier, jobtyper og lokationer fra et enkelt intelligent søgefelt.
Unikke features:
  • Hent dit CV fra Jobnet eller LinkedIn
  • Søg job på kortet via Google Maps
  • Optag eller link til Video CV
  • Online jobsamtaler via webcam
  • Se job i nærheden med Job App